יש לך שאלה לאמיר ?

השאירו פרטים
ונחזור אליכם בהקדם

כתבות נוספות בנושא

"מה הילדים שלנו אוכלים" ? המערכת.

 

תכנית המערכת – מיקי חיימוביץ

"כ- 50 אחוז מהילדים ניזונים מאוכל מעובד, אוכל תעשייתי או ג'אנק פוד מידי יום, זו הארוחה העיקרית שלהם. במהלך החיים המודרנים, הלחוצים כל כך, איבדנו את השליטה על הגורם הכי חשוב על הבריאות של הילדים שלנו – מה שהם אוכלים.  והתוצאה היא שהילדים שלנו הופכים לפחות ופחות בריאים. התחזיות קובעות שהם עתידים לחיות בממוצע 10 שנים פחות מאיתנו."

בכתבה של מיקי חיימוביץ יצאו לבדוק מה יש באוכל המעובד, במשקאות הממותקים ובחטיפים? מה זה עושה לבריאות הילדים ? הבאנו לפניכם את עיקירי הדברים מתוך הכתבה.

לחץ על הקישור לצפייה בתוכנית המלאה:
http://reshet.tv/Shows/The_System/videomarklist,236817/

לחץ על הקישור לצפייה בקטע המקוצר (4 דקות) של ד"ר ראובן ברק: 

http://youtu.be/MAN_YpVd5dk

כמעט בכל דבר שהילדים אוכלים יש סוכר

מעדן חלב –  5 כפיות סוכר
כוס של 200 מ"ל שוקו מופחת לייט – 8 כפיות סוכר
בקבוק שוקו רגיל 1 ליטר – 24 כפיות סוכר
פרוסת לחם אחיד פשוט – 3 כפיות סוכר
לחמנייה – 5 כפיות סוכר

משקאות קלים עתירים בסוכר
נחשבים כאחת הבעיות העיקרית בעליית במגפת ההשמנה והסכרת בישראל.

פחית קולה – 7 כפיות סוכר
משקה תה קר-  6 כפיות סוכר
פחית משקה פירות 8 כפיות סוכר
מים בטעמים 2.5 כפיות סוכר

עד גיל 18 ילד ישראלי יצרוך :

60000 כפיות סוכר בשנה מאכילת דגני בוקר ומעדנים
78.000 כפיות סוכר בממוצע משתית משקאות ממותקים
צריכת הסוכר של אדם בעולם המערבי מגיעה לכ80 ק״ג בשנה

מה המשמעות של התזונה של היום לעתיד ילדנו?

81% אוכלים חטיף מלוח כל יום
87% אוכלים ממתק בכל יום
75% אוכלים לפחות מעדן חלב ביום
72%מהילדים שותים בבוקר משקאות שאינם מים ( מיץ קפה קולה שוקו )

כמה שמן יש בחטיפים הפופולרים

שקית חטיף צ׳יפס 50 גרם –  16 מל"  שמן
שקית צ׳יפס  גרם 200 – 70 מל" שמן

  • שומן צמחי או מוקשה בדר״כ שומן טראנס שהגוף לא יודע להתמודד איתו שמעלה את הכולסטרול הרע ומוריד את הכולסטרול הטוב .

                        שליש מהילדים יחלו בסכרת עד גיל 40

ד"ר ראובן ברק: רופא, מטפל ברפואה אינטגרטיבית .

סוכר גורם לתוחלת חיים קצרה יותר, אנשים שצורכים הרבה סוכר חיים פחות. סוכר גורם לאסתמה, יתר לחץ דם, מחלות כלי דם, אירועים מוחיים,  סכרת, הפרעות במערכת העיכול,  דלדול העצמות בעיה במבנה העצם. בחוסר גבולות בתזונה, אנחנו בעצם גורמים נזק לילדים שלנו.
היום יש סוכר בכל מזון שקונים. זה מפעיל מנגנון מתגרות במוח, יש לנו מרכז במוח שהוא נקרא מרכז ההנאה המפריש דופמין כתוצאה מחשיפה לחומרים מסויימים. רשימת החומרים שנמצאים באותה קבוצה: הרואין קוקאין, מריחואנהת  סוכר ומלח. ז״א שסוכר פועל בדיוק כמו סם ממכר.
ככל שאתה נחסף לחומר מהסוג שגורם להנאה אתה בעצם מעלה את הסף שלך,  כל הזמן כל פעם רוצה לצרוך יותר ויותר.

ד״ר רונן בר יוסף : רופא ספורט ויועץ במרפאת סכרת.מרפאת אורח חיים בריא בבה"ח רמב"ם

בעבר קראו לסכרת סוג 1 סכרת נעורים, והיום ילדים בגיל ההתבגרות מראים מאפיינים של סכרת סוג 2 סכרת מבוגרים. היום זה רק המאפיינים, מחר זו המחלה.

                       הילדים שלנו יחיו 10 שנים פחות מההורים שלהם.


יצרניות המזון מוסיפות סוכר לאוכל: מיונז סלט טונה, פסטרמה פתיתים, סלט חצילים, מיץ תפוזים. 

ד״ר מיכאל ויינפאם- רופא מומחה לרפואת המשפחה

חברות המזון מוסיפות סוכר בכל מקום ויוצרות את השילוש הקדוש: מלח, סוכר, ושומן. נוצר טעם שקשה להתחרות בו וגורם לנו לרצות ממנו עוד ועוד.

מה המשמעות של תזונה מעובדת לעתיד ילדנו ?

ד״ר מיכאל ויינפאם: שלוקחים דגן ומעבדים  אותו,  מאבדים את כל המינרלים והוויטמינים שלו בסופו של דבר נוצר מוצר עם חיי מדף ארוכים שהוא מתחנף מאוד לחך אבל הוא בדר״כ לא משביע, חסר בסיבים תזונתיים והוא גורם שנרצה ממנו עוד ועוד.

ד"ר ראובן ברק: " יש קשר די ברור בין צריכת מזונות מעובדים לבין תחלואה גדולה יותר במחלות מסוימות, ידוע בוודאות שהפרעות קשב וריכוז קשורות לחומרים משמרים וצבעי מאכל ."

בזמן שהילדים נמצאים במועדוניות בתי הספר וצהרונים אמור להיות מי שישמור עליהם  וידאג שיאכלו אוכל בריא .כ 300000 ילדים בישראל אוכלים במסגרת מפעל הזנה עבורם מסבסדת המדינה את המזון. התפריט המוגש לילדים בישראל נקבע על פי קריטריונים של משרד החינוך. תקנות משרד החינוך אוסרות על הגשת אוכל מעובד לילדים, בחוברת לספקי המזון נכתב כי כל התפריט להיות מגוון ולא לכלול מזון מעובד תעשייתי או מטוגן. החוק אמור להבטיח שהילדים לא יקבלו מזון מעובד ממפעל ההזנה, אך לא תמיד כך הדבר.

לשימוש במזון מעובד ומהיר יש מחיר

אנחנו צורכים יותר ויותר מזון מעובד, מזון מעובד זה מזון שתעשיית המזון פירקה את חלקיו והרכיבה אותו מחדש, מה שאנחנו מקבלים בסופו של דבר זה לא את חומרי הגלם.

דורית אדלר – דיאטנית ראשית- המועצה הלאומית לבטחון תזונתי

מתבגרי ישראל נמצאים ראשונים בצריכת משקאות ממותקים בהשוואה בין 35 מדינות כולל מדינות ארה״ב ואירופה. אנחנו כחברה יצרנו סביבת מזון שהיא רעילה ולכן 65 אחוז מהאוכלוסייה סובלים מעודף משקל.

איילת מייזנר- מנכ״ל עמותת ״מהיום״ למניעת השמנה וסכרת:

במדינות כמו אוסטרליה ויפן מכניסים במערכת החינוך תוכניות מובנות לחינוך ותזונה של ילדים ומוסיפים שעות של פעילות גופנית, מבינים שזה התפקיד של המדינה שתרוויח מזה שהיא תשקיע בחינוך של הילדים לאורח חיים בריא, היא גם תחסוך כסף וגם תקבל אזרחים בריאים יותר.

ד"ר ראובן ברק: צריך  ללמד את ההורים להיות מודעים למה שהילדים צריכים לאכול ולהשתדל לחזור לערכים של פעם, לקנות לבד ולבשל בעצמך את האוכל.

סגירת תפריט
לשיחת ייעוץ