בישול עם הקשבה לעונת הקיץ

23/09/2021
//
מאת: אמיר קלי
אמיר קלי

התכונה הבולטת ביותר בחודשי הקיץ היא חום ( חיצוני ופנימי), החום מייבש אותנו וגורם לנו להרגיש צמאים, עייפים וכבדים. בעונה החמה יש לנו פחות חשק לאכול ואנו נוטים (ובצדק) להתמקד בהכנת מאכלים קלים, נוזליים ומרעננים. מזונות הקיץ מטבעם הינם מקררים ומזינים את הגוף בנוזלים וכדי לשמור על מערכת עיכול תקינה חשוב להקפיד לצרוך את המאכלים בצורות הבישול המוזכרות מטה ולהימנע מאכילת מזון קר/ קפוא, מאחר וזה עלול להחליש את מערכת העיכול.

הימנעו ממזונות מחממים:

מאחר שחם בחוץ מומלץ לצמצם מאכלים שומניים מידי הגורמים לחימום הגוף כגון:
קפה, תה, שוקולד, אלכוהול , ממתקים, מזון מטוגן, חריף, דגים, מאכלי ים, מוצרי חלב פרה, גבינות קשות ומותכות,שמנת, סוכר לבן, קמח לבן, צבעי מאכל וחומרים משמרים(אבקות מרק), מוצרים שעברו עישון, פיצוחים, מוצרי בשר מעובד ומשקאות מתוקים, פלפל שחור, פפריקה, פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום, קינמון, ג'ינגר.

הנחיות כלליות לתזונה בקיץ:

    • יש להכין את המזון בפשטות, להשתמש במעט תיבול.
    • שיטות בישול המומלצות בקיץ הן: בישול מהיר במים, אידוי, הקפצה, הנבטה
    • זמן הבישול, צורת הבישול וטמפ' הבישול – בינוני = לא הרבה זמן / לא הרבה מים / לא חם/  לא קר מידי
    • הטעמים המומלצים של המזון: מר, מתוק.
    • להימנע ממזון מתוק, מתובל,שומני,חריף.
    • להימנע ממשפחת הסולניים: תפוח אדמה, חצילים,עגבנייה,פלפל
    • לצריכת חלבון: רצוי לשלב דגן+ קטנית, ולהמעיט בצריכת חלבון מהחי.
    • יש להרבות בשתיית מים

העדיפו מזונות מצננים:

ירקות: רוקט, אורוגולה, שמיר, עלי מנגולד, עלי בייבי, נבטים, נבטוטים, צנון, צנונית,  ברוקולי, אספרגוס, מלפפון קישואים, חסה, מלפפון, סלרי,  סלק, פטריות שמפיניון, כרוב, מלפפון, קולרבי, ארטישוק, תרד, שעועית ירוקה

  • אצות: כלורלה, ספירולינה, קלפ
    פירות :תפוח, אשכולית, מלון, אגסים, אבטיח, שזיפים.
  • דגנים:אורז בסמטי, אורז מלא, כוסמת, שיבולת שועל, תירס, שיפון, אמרנט, גריסי פנינה, דוחן.
  • קטניות:שעועית אזוקי, שעועית שחורה, שעועית מאש טופו, נבטי סויה, עדשים.
  • שמנים:זרעי חמניות,  זרעי דלעת , פשתן טחון, שומשום, טחינה, שקדים ,זיתים, אבוקדו.
  • תבלינים:  פלפל לבן, רוזמרין, טימין, אורגנו, שמיר, עלי דפנה, בצל ושום (להמעיט).
  • חלבון:לצרוך כמויות קטנות של עוף, הודו, דגי ים וביצים.
  • שתייה:מים, חליטות מקררות- לואיזה, לימונית, מנטה, נענע, תה ירוק, תה יסמין, קמומיל, זוטא לבנה.

סלט מש

מצרכים:

כוס גדולה של מש מונבט (להשרות 12 שעות עד יום וחצי)
חופן צימוקים
חצי כוס ג'עלה
גרעיני דלעת
שומשום מלא
שן שום
10-15 עגבניות שרי חתוכות.

לרוטב:

רבע כוס שמן זית
רבע כוס רוטב סויה
3 כפות סילאן
חצי כפית חרדל
אפשר גם להוסיף חומץ בלסמי

לערבב הכל ולהשרות לפני ההגשה כדי שכל הטעמים יספגו.

הזמן שלך והבריאות שלך יקרים לנו! ❤️

🔒טופס מאובטח ודיסקרטי בטכנולוגיות SSL

לייעוץ ראשוני חינם השאירו פרטים
הזמן שלך והבריאות שלך יקרים לנו!
בשיחה אחת נוכל להבין מה הצורך שלך, ולעזור לך ❤️

🔒טופס מאובטח ודיסקרטי בטכנולוגיות SSL