מרק עוף נוסח ה"אמא הסינית" לשנה החדשה

22/09/2021
//
מאת: אמיר קלי
אמיר קלי

במטבח הסיני ניתן למצוא צמחי מרפא רבים המהווים חלק בלתי נפרד מהבישול היומיומי.
לפניכם מתכון בסיסי שמתחיל במרק עוף צח מאת האמא הפולניה והופך למרק עוף אסיאתי מאת האמא הסינית בעזרת הצמחים הבאים:
כוכבי האניס (Da hui xiang)) והג'ינג'ר (sheng jiang) בעלי טעם חריף הינם מפזרים קור, מחממים, מעודדים תנועה, ומרגיעים את מערכת העיכול.
צימוקי הגוג'י ברי ( gou qi zi ) בעלי טעם מתוק מחזקים דם וצ'י (אנרגיה )  ומטיבים עם העיניים.

מצרכים:

1ק"ג שוקי עוף
2 בצלים
4 גזרים
3 קישואים
250 גר' דלעת
4 גבעולי סלרי עלים
1/2 חבילת פטרוזיליה
1/2 חבילת שמיר
1 שורש פטרוזיליה
1 שורש סלרי
8 כוסות מים
מלח
פלפל

אופן הכנה:

שוטפים היטב וקולפים את הירקות, חותכים את הבצל, הגזרים, הדלעת והקישואים לרבעים גדולים. מרתיחים מים בסיר, מוסיפים את העוף, מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף שהצטבר למעלה.
מוסיפים את הירקות והמלח ו ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים למשך שעה וחצי.

      

לקבלת אפקט אוריינטלי מלא, להוסיף למרק:
  •      15-20 צימוקי גוג’י ברי ( gou qi zi )
  •      3-4 כוכבי אניס (Da hui xiang)
  •      מעט ג'ינג'ר קצוץ

          בתיאבון !

ניתן להשיג את  הצמחים הדרושים להכנת המתכון ברשתות טבע.

הזמן שלך והבריאות שלך יקרים לנו! ❤️

🔒טופס מאובטח ודיסקרטי בטכנולוגיות SSL

לייעוץ ראשוני חינם השאירו פרטים
הזמן שלך והבריאות שלך יקרים לנו!
בשיחה אחת נוכל להבין מה הצורך שלך, ולעזור לך ❤️

🔒טופס מאובטח ודיסקרטי בטכנולוגיות SSL